Saturday, 24 September 2011

Soalan lah Sangat

Pernah tak korang diajukan soalan yang memerlukan kesungguhan, istiqamah, keiltizaman, kegampangan, dan perah otak gila - gila untuk jawab ? Kalo korang tanya gua, gua pernah. gua PERNAH beb !

Waktu itu waktu malam. Dalam lepas isyak. Lepas gua wirid, doa mintak ampun maaf, mintak dimurahkan rezeki dan mintak jodoh cepat, terus gua capai laptop then bukak pesebukk. Dah on. Bukak Musang Api. Masuk pesebukk.com. Pantang kuar status baru , LIKE gua tekan. Maaf kepada fren - fren gua yang kena LIKE statusnya. Tengah - tengah syiokk LIKE status - status mangsa gua ;

* tettteretttetttettttetretttt . . . .

SMS masuk.

"Oit, ada emergency. Chong Wei mintak kau turun wakil dia fight Lin Dan malam ni. Dia ada hal apa ntah. Kau je harapan sekarang." - kandungan SMS tersebut.

"Hadoii. Gua lagi. Dah berapa kali gua menang dgn Lin Dan. Nak rematch sokmo natey Lin Dan nih. Oke. Gua sampai lewat sikit. Suruh dia tunggu." - reply gua.

Spray deodorant kat ketiak. Sapu bedak kat sixpad. Cilok minyak rambut member bilik sikit. Bak kata pepatah omputih , "Sharing is caring". Sesudah siap pakai baju seluar ape semua, gua capai BEG RAKET gua. Keluar dengan bismillah. Ketika jalan menuruni anak beranak tangga hostel gua , satu soalan daripada salah seorang penduduk hostel yang macam gampang malah menyakitkan otak dan telinga lagi pedih untuk gua menjawab soalan tu. Watdehekk.

"Ke mana bro, main futsal ke ?"

Kenapa ye tak tanya gua main congkak ke batu seremban ke main guli ke ? Soalan oh soalan.

6 Pengkomenian:

Cahaya Muktamad Dengan Allah said...

haha comel soalan die...secomel si reben.
*kenapa aku rasa ko macam poyo je kat entry ni?? hak2

ArFif ImanN said...

soalan comel ? tapi tuan punya soalan tak comel . . dan ketahuilah cerita ini benar semata - mata . . hek3 . .

Muslimin Ibnu Hassan said...

em ko nk th npe dia tnye cm2, sb dia igt mu bwak pnyapu untuk sapu court futsal... huhuhu

azwa amani said...

as-salam..drop here...lucu

ArFif ImanN said...

@muslimin
kot ye sapu court futsal . . bangla2 byk beb . .
@azwa amani
wasalam . . :) thank you . . pls do spread my blog story to people around you . .

Cahaya Muktamad Dengan Allah said...

xcomel...huh there goes your pizza!