Wednesday, 4 January 2012

Berharap lah Sangat

Biasanya kubur tempat kita ingat mati. Tapi bagi mahasiswa macam gua , dewan peperiksaan tak ada kaitan pun dengan kubur. Kalo bagi lu orang dewan exam tu macam kubur, lantak korang lah !

Sebelum masuk dewan exam , doa punya bagai. Mintak diterangkan hati , dipermudahkan urusan. Itu bagus. Memang bagus. Tapi kalo setakat berdoa tapi usaha study langsung haprak tarak, baik kau jawab exam soalan objektif tu pakai lekat tahi hidung kau seketul seketul atas borang OMR tu. Tak cukup tahi hidung tambah tahi telinga kau tu ha !

Dan sebagai seorang mahasiswa yang berintelektual , berwawasan dan beriltizam tinggi, setiap kali keluar dewan exam , satu je gua selalu harapkan . . . .

"Harap - haraplah jawapan kat kertas aku tadi dengan miracle berubah jadi jawapan betul"

Sangat harapan.

.

5 Pengkomenian:

Muslimin Ibnu Hassan said...

eh sama la. Aku pun kadang2 doa cm2 jgk. study malas. Huhuhuhu.. Tp pape hal semua dh tertulis di Lauh Mahfuz.. Maka bersyukurlah dengan apa yg kita dapat dan jdkan semua itu sbagai peringatan bahawa kita ni lemah.. Allah tetap Maha Hebat selamanya... Takbir!!!! ALLAHUAKBAR!!!

.::Nor Sahbillah::. said...

Selamat maju jaya Afif!

*Pengotorrrrr~

Ardinie said...
This comment has been removed by the author.
Ardinie said...

Good Luck :)

cart kartika said...
This comment has been removed by the author.